Подготвят се планове за разтоварването и изтеглянето на кораба Вера Су“,

...
Подготвят се планове за разтоварването и изтеглянето на кораба Вера Су“,
Коментари Харесай

Осигурени са два начина за евакуация на екипажа на заседналия кораб „Вера Су“

Подготвят се проекти за разтоварването и изтеглянето на кораба „ Вера Су “, затънал край местността Яйлата. Създадени са нужните условия и за възможна евакуация на екипажа.

Два метода за евакуация са обезпечени до този миг, съобщи на брифинг тази заран началникът на пожарната сигурност в Добрич Дарин Димитров. Това е посредством избавителна мрежа и парапети, които към този момент са построени, както и посредством въжена линия – така наречен тролей.

Към момента обаче предпочитание от страна на капитана за евакуация на неговия екипаж няма. Поддържа се непрекъсната връзка с него.

Образувано е досъдебно произвеждане в окръжната прокуратура в Добрич, като след извеждането от кораба на екипажа той ще бъде разпитан.

Очаква се времето да се усъвършенства в понеделник или вторник и тогава да се премине към разтоварване на кораба и идващия стадий – изтеглянето му от скалите.

Ще се употребяват още веднъж плавателни средства, съобщи вицеадмирал Румен Николов, защото избавителна акция откъм брега е изцяло невъзможна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР